Nu - geld

Subscribe to feed Nu - geld
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 1 min 22 sec geleden

'Energierekening stijgt enkele tientjes door investeringen in energienet'

21 feb 2020 - 10:14
De energierekening zal in het komend decennium jaarlijks met enkele tientjes stijgen door de investeringen van netbeheerders in het energienet, voorspelt Stedin-directeur Marc van der Linden in een vrijdag verschenen interview met het AD.

Koopwoningen 6,3 procent duurder in januari

21 feb 2020 - 08:20
Bestaande koopwoningen waren in januari 6,3 procent duurder dan in dezelfde periode een jaar eerder, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag.

VEH: Huishoudens 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke belastingen

21 feb 2020 - 08:16
Nederlandse huishoudens zijn dit jaar gemiddeld 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke belastingen dan vorig jaar, meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag. De stijging is groter dan in 2019, toen de gemeentelijke belastingen gemiddeld met 3,4 procent stegen.

‘Middeninkomens hardst geraakt door leenstelsel voor studenten’

20 feb 2020 - 12:52
Studenten met ouders met een middeninkomen worden het hardst geraakt door het huidige leenstelsel, meldt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) donderdag op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau I&O Research.

Rabobank: 'Gemiddeld huis volgend jaar 25.000 euro duurder dan in 2019'

19 feb 2020 - 09:58
Een gemiddeld koophuis zal in 2021 ongeveer 25.000 euro duurder zijn dan in 2019, voorspellen economen van Rabobank woensdag in een analyse van de woningmarkt.

Vakantiehuisje kopen? Denk aan belasting, erfrecht en verhuur

17 feb 2020 - 12:36
Een vakantiehuis kopen, maar dan zónder Ik Vertrek-taferelen, verborgen gebreken en onaangename verrassingen van de Belastingdienst? Hier let je op.

Koppels gooien al hun geld op één hoop: 'Onverstandig'

17 feb 2020 - 12:28
Nederlandse koppels hebben steeds vaker gemeenschappelijke rekeningen en het wordt ook steeds gewoner om de inkomens op één groot hoop te gooien. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn, meent de onderzoeker achter een nieuw rapport van het Nibud.

Het Bonnetje: 'We verkochten ons huis en toeren nu rond met een camper'

16 feb 2020 - 17:21
Elke dag naar de super om de hoek en alleen maar A-merken inslaan, of één keer per week alle koopjes af? In de rubriek Het Bonnetje spreken we elke week met een gewone (of iets minder gewone) Nederlander over zijn of haar supermarktstrategie. Deze week: Sytske Vinkesteijn, die samen met haar partner Guido door Europa reist in een camper.

Met pensioen na een hersenbloeding: 'Focus je op wat je nog wél kan'

16 feb 2020 - 17:21
De meesten van ons doen het rond hun 65e, de kantoordeur definitief dichttrekken en met pensioen gaan. Anderen stoppen al een stuk eerder, uit vrije wil of door botte pech. In de rubriek Met pensioen vragen we (bijna-)pensionado's naar hun leven ná een betaalde baan.

Independer: Nederlandse consument kan nu minder geld lenen dan in 2019

15 feb 2020 - 12:13
Nederlanders die een lening af willen sluiten om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen, kunnen in 2020 een stuk minder geld lenen dan vorig jaar. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van vergelijkingssite Independer, die meerdere scenario's op een rijtje zette.

Krijg je de borg niet terug van de verhuurder? Dit zijn de regels

14 feb 2020 - 16:07
Verhuizen naar een nieuwe woning? Dat betekent opruimen, schoonmaken en je allang vergeten borg weer incasseren. Maar die regels zijn vaak onduidelijk. "De borg niet terugkrijgen, dat zien we sinds jaar en dag voorbij komen", zegt Marcel Trip van de Woonbond.

Klimaatvraag: wat als ik een duurzame levensstijl helemaal niet kan betalen?

13 feb 2020 - 15:07
Tesla's zijn duur. Warmtepompen ook. En voor vegetarische kipstukjes betaal je meer dan voor een ouderwetse plofkip. Voor wie nauwelijks rondkomt, staat milieubewust leven misschien niet op de eerste plek. Toch, zegt Babette Porcelijn van milieuorganisatie Think Big Act Now en auteur van het boek De Verborgen Impact: "Wie arm is, is juist een klimaatheld."

Contractlonen stegen in januari het sterkst in tien jaar tijd

12 feb 2020 - 10:05
De afgesproken cao-lonen bij bedrijven zijn in januari met 3,4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de grootste stijging in de afgelopen tien jaar.

Je eigen kinderen onterven: Mag dat zomaar?

10 feb 2020 - 08:51
Het gebeurt regelmatig dat een familieruzie mee het graf in wordt genomen en voor onaangename verrassingen zorgt als het tijd is om het testament voor te lezen, zegt erfrechtdeskundige Henk Perrée.

Met Pensioen: 'Van elke verdiende euro heb ik maar 80 cent uitgegeven'

10 feb 2020 - 08:06
De meesten van ons doen het rond hun 65, de kantoordeur definitief dichttrekken en met pensioen gaan. In de rubriek Met pensioen vragen we (bijna)-pensionado's naar hun leven ná een betaalde baan: hebben ze er reikhalzend naar uitgekeken of juist niet? Lukt het om rond te komen en waar gaat al die nieuwe vrije tijd naartoe?

Het Bonnetje: 'Zero waste supermarkt; de enige plek waar alles goed gaat'

10 feb 2020 - 07:59
Elke dag naar de super om de hoek en alleen maar A-merken inslaan, of één keer per week alle koopjes af? In de rubriek Het Bonnetje spreken we elke week met een gewone (of iets minder gewone) Nederlander over zijn of haar supermarktstrategie. Deze week: Marina uit Brussel winkelt waste free.

'Beleggen is net als de voorbeschouwing van een voetbalwedstrijd'

10 feb 2020 - 07:51
Na dertien jaar in de financiële journalistiek durfde ze het aan: Janneke Willemse begon eindelijk 'serieus' met beleggen, waar nu haar boek Blondjes Beleggen Beter over is verschenen. In 2013 startte ze haar gelijknamige blog en begon ze met het beleggen van 20.000 euro. Dat bedrag heeft ze inmiddels ruim verdrievoudigd, ondanks die ene fout: een investering in Weight Watchers.

Kabinet wil opstapeling boetes voorkomen voor mensen met schulden

04 feb 2020 - 09:55
Mensen die hun boetes wel willen betalen maar dat door problematische schulden niet kunnen, krijgen voortaan meer ademruimte. Dat schrijft het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag. Mensen die vanwege schulden hun boetes niet kunnen betalen kunnen aanspraak maken op een noodstopprocedure bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJI), waarmee ze een noodstop van maximaal vier maanden kunnen krijgen.

Warme winter levert 'mooie meevaller' op energierekening op

04 feb 2020 - 06:02
Januari en december waren zacht, en dat is direct te merken aan het gasverbruik. Voor een gemiddeld huishouden kan de warme winter een besparing van enkele tientjes betekenen, zo zeggen energieleveranciers tegen NU.nl.

Aantal gemeenten dat hondenbelasting heft dit jaar opnieuw gedaald

03 feb 2020 - 23:59
Het aantal gemeenten met hondenbelasting is opnieuw licht gedaald. Dit jaar heffen 193 gemeenten belasting op het bezit van een hond, acht minder dan vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Pagina's