B.V. 'ja' of 'nee'

Eenmanszaak of B.V., wat is de beste keuze?

 

Is een B.V. gunstig voor u?

Een ondernemer kan ervoor kiezen om zijn bedrijf vanuit een Besloten Vennootschap (B.V.) te drijven. U hoort de (gevraagde en ongevraagde) adviezen van collega-ondernemers, kennissen en andere quasi-deskundigen aan. U werkt op dit moment niet door middel van een B.V.(-structuur) en vraagt zich af of u ook de B.V. in 'moet'. Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Biedt de flexibele B.V.-wetgeving ('flex-B.V.') die in werking is getreden per 1 oktober 2012 kansen? Het kan ook zijn dat u al jarenlang werkt vanuit een B.V. Uw accountant adviseerde u dat destijds, dus dan zal dat wel goed zijn..... Maar uw onderneming is in de loop der tijd veranderd en de (belasting)wetgeving ook! Zit u nog goed?

 

Heroverweging keuze B.V. (terugkeer uit de B.V.)?

Zit u nog goed in de B.V? Is het niet veel voordeliger - en overzichtelijker - om weer gewoon voor een eenmanszaak (of vennootschap onder firma / maatschap) te kiezen? Dezelfde vraag kan zich voordoen als u uw gouden handdruk ooit in een B.V. heeft ondergebracht, deze niet het bloeiende bestaan heeft gekend dat u (of uw adviseur) toen hoopte, en zich nu afvraagt of u er vanaf zou kunnen.

 

Als u iets herkent in het bovenstaande, verwijs ik u voor verdere informatie naar de linkerkant van deze pagina. Benieuwd naar wat het beste is in uw situatie? Neem dan contact op met Erik van Kan of Jon Hulst (telefonisch of middels een bericht, zie onze contactgegevens).